Dan Evrope – 9. maj

Dijakinje in dijaki Gimnazije Ormož želimo spomniti na dan Evrope, ko se simbolno spominjamo ideje združevanja držav v Evropsko unijo in praznujemo mir ter enotnost v Evropi.

V ta namen smo pripravili informacijsko stojnico v avli šole, spletno stran Spoznaj EU, spletni kviz o poznavanju Evropske unije, na Kerenčičevem trgu v Ormožu smo obesili letake.

S tematiko, povezano z Evropsko unijo, smo se bolj poglobljeno začeli ukvarjati v letošnjem šolskem letu, ko Gimnazija Ormož prvič sodeluje v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (krajše EPAS).  Z veseljem smo sodelovali v številnih aktivnostih, spoznavali Evropsko unijo, njene funkcije in njeno delovanje, se pogovarjali z evropskimi poslanci …

Evropska unija je naša realnost in prav je, da vemo, kje je naša mesto v njej, kakšne priložnosti nam ponuja. Bolj ko jo spoznavamo, bolj tudi čutimo, da smo sami del te večje skupnosti. 

Naše dejavnosti lahko spremljate na Facebook strani EPAS Gimnazija Ormož in spletni stojnici http://ambasadorkaep.splet.arnes.si/.

(Visited 254 times, 1 visits today)