Geografska lega Ormoža

Občina Ormož leži v severovzhodni Sloveniji, meri 212 kvadratnih kilometrov in ima 17.570 prebivalcev. Mestno naselje je del Prlekije in leži na južni meji gričevja, na visoki terasi nad levim bregom Drave, po kateri teče meja s Hrvaško. Je tudi križišče prometnic med Ptujem, Mursko Soboto ter Čakovcem in Varaždinom (Hrvaška). Hkrati pa je središče agrarnega, predvsem vinogradniškega območja Ormoških goric. Na vzhodnem robu Ormoža se regionalna cesta razcepi. Na sever zavije cesta proti Ljutomeru, na vzhod pa vzporedno z železnico cesta v Središče ob Dravi (10 km) in čez mednarodni mejni prehod (1 km) na Hrvaško.
Pri Ormožu se izteče v strugo Drave široki kanal HE Formin, Drava pa tam preide v Ormoško jezero. Ormoška okolica, sestavljena iz gričevnatega sveta Slovenskih goric in ravninskih predelov Središkega polja, kot splet krajinskih oblik, ustvarjajo prijetno pejsažno raznolikost tipičnega prehodnega ozemlja. Ker tečejo skozi to pokrajino prometna pota, ki se stekajo in raztekajo v njenem središču Ormožu, uživa to sicer izrazito agrarno področje veliko prometno veljavo, ki pa mu bogato vinogradništvo ter naravne lepote in kulturne vrednote dajejo tudi pomembno turistično obeležje.

Kako priti od železniške postaje do Gimnazije Ormož?
Od železniške postaje se odpravite na sever po cesti, ki vodi navkreber. Ko pridete na vrh, pojdite samo naravnost. Pri avtobusni postaji zavijete na desno, potem pa v prvo ulico na levo. Sledite glavni cesti, ki zavija na desno. Ta vas bo pripeljala pred vrata Gimnazije Ormož. Čas hoda od železniške postaje do gimnazije je približno 10-15 min, od avtobusne pa 5 min.

 gimnazija_ormoz

DSC_1896

Kako do nas?

(Visited 1.326 times, 1 visits today)