“Prihodnost je lokalna! Nefiks karierni dan 2020

Na srednjih šolah po vsej Sloveniji bo v januarju 2020 že peto leto zapored potekal Nefiks karierni dan, ki ga je letos podprla Skupnost občin Slovenije. Na šolah bodo potekali pogovori z župani občin, ki bodo spregovorili o možnostih zaposlovanja v lokalnem okolju.

Dejstvo je, da največ mladih po končanem izobraževanju svojo zaposlitev išče v lokalnem okolju. Te pogosto ne najdejo, saj šele takrat ugotovijo, da njihova izobrazbena smer ali stopnja ne ustrezata povpraševanju. Geslo letošnjega kariernega dne je “Prihodnost je lokalna!“.

Z dijaki Gimnazije Ormož se bo o predstavljeni tematiki pogovarjal župan Občine Ormož g. Danijel Vrbnjak, mag. posl. ved. Osrednji dogodek bo 7. januarja 2020 ob 13.15 v telovadnici gimnazije.

Dogodek je namenjen mladim, pedagoškim delavcem in staršem. Njegov namen je, da mladi razširijo obzorja in se seznanijo s trgom dela v svojem lokalnem okolju pravočasno in dovolj konkretno, da bodo to lahko upoštevali pri izbiri svojega nadaljnjega izobraževanja.

Na ta dan se bodo mladi srečali z župani, dobili informacije o razvojni strategiji občine, izvedeli, kje v lokalni skupnosti imajo mladi v prihodnosti možnosti za zaposlitev ter kje jih občina potrebuje.

Nefiks karierni dan se bo odvijal v okviru Kariernega tedna Mreže KROJ, ki bo potekal med 6. in 10. januarjem 2020 in je namenjen podpori mladim pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve, prav tako pa jih bodo preko delavnic in dogodkov spodbujali, da spoznajo različne priložnosti in skrojijo lastnim talentom primerne kariere.

Za več informacij na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram) sledite Zavodu Nefiks ter spremljate spletno stran: www.nefiks.si ter Facebook in spletno stran Gimnazije Ormož: gimnazija.ormoz@guest.arnes.si.

Zavod Nefiks in Gimnazija Ormož

(Visited 52 times, 1 visits today)