Danes, 18. januarja 2021, se spet začenja Teden pisanja z roko. ✒️ Letos prvič sodelujemo tudi mi.

Teden pisanja z roko je osrednji dogodek Društva Radi pišemo z roko. Lani je bilo vključenih prek 50.000 učencev, dijakov, učiteljev in odraslih udeležencev. Teden poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda za šolstvo in nekaterih slovenskih podjetij. Namen dogodka je ozaveščati o pomenu ohranjanja in negovanja pisanja z roko. 🖋

Prednosti pisanja z roko so številne, a naj omenimo vsaj tri: s pisanjem z roko krepimo spomin, izboljšujemo fine motorične spretnosti in – s pisanjem z roko razveseljujemo prijatelje, sorodnike in znance. Dobiti pošto v poštni nabiralnik, napisano z roko, je doživetje, ki ni vsakdanje.

Letošnja tema je Pišem pismo prijatelju. Sodeluje prek 200 šol, domov za starejše, ljudskih univerz in društev. Teden pisanja z roko ima vsako leto tudi posebne ambasadorje – letos so to: dr. Erik Brecelj, kirurg in aktivist, Urša Menart, režiserka in scenaristka, Tadej Pogačar, kolesarski šampion.
Vabljeni torej, da v tem tednu napišete pismo z roko svojim prijateljem. V teh čudnih časih, ko nimamo stikov, je to lahko še posebno lepo doživetje za pošiljatelja in prejemnika. Fotografije svojih pisem ali delčka pisma, napisanega z roko, lahko pošljete koordinatorici Tedna pisanja z roko na naši gimnaziji na naslov renata.bezjak@gimnazija-ormoz.si.

Udeleženci Tedna pisanja z roko 2021 bodo letos lahko tudi risali. Bi se preizkusili? Sodelujte v nagradni igri. Potrebno je narisati, po čem si boste po vašem mnenju zapomnili leto 2021. Upamo, da boste narisali optimistično sliko :).

Vabljeni k sodelovanju!

(Visited 73 times, 1 visits today)