Srebrno in  šest bronastih priznanj na državnem tekmovanju iz znanja biologije

Tekmovanje razpisuje in organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije, v sodelovanju s strokovnjaki s področja biologije.

Šolsko (izbirno) tekmovanje za bronasto Proteusovo nagrado je bilo 23. 1. 2018 in se ga je udeležilo 18 dijakov vseh letnikov gimnazijskega programa.

Na državno tekmovanje za srebrno in zlato Proteusovo nagrado, ki je bilo 17. marca 2018 na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologijena Univerze na Primorskem, so se iz Gimnazije Ormož uvrstili trije dijaki: Vid Munda (2. a), Primož Ozmec (3. a) in Nastja Feguš (4. a).

Vid Munda (2. a) se je na državnem tekmovanju pomeril v znanju biologije med vrstniki prvih in drugih letnikov iz vsebin razpisane teme Dvoživke, Primož Ozmec (3. a) in Nastja Feguš (4. a) sta tekmovala v skupini dijakov 3. in 4. letnikov, kjer tekmovanje  praviloma zajema vsebine obveznega dela učnega načrta za biologijo ter vsebine za maturo.

Iskrene čestitke Vidu Mundi (2. a) za doseženo srebrno priznanje,   

ter Urški Munda (2. a), Primožu Ozmecu (3. a),  Nastji Feguš (4. a) , Tini Rizman Herga (4. a), Tjaši Murko (4. a) in Katji Stanič (4. a) za bronasto priznanje na državnem tekmovanju iz znanja biologije.

Mentorica: Vesna Pintarić, univ. dipl. inž. biol.

(Visited 34 times, 1 visits today)