Ob približevanju svetovnega dneva knjige in avtorskih pravic bodo v četrtek, 13. aprila 2023, ob 18. uri v Knjižnici Ormož gostili Nino Marin, dijakinjo Gimnazije Ormož, ki bo predstavila svoj pesniški prvenec Violetta Bloom.

Maturantka predšolske vzgoje Nina Marin je svojo mladostno pesniško pot obeležila z izdajo svojega prvenca z naslovom Violetta Bloom. Njeno pesnjenje je od 1. letnika spremljala in spodbujala mentorica ter razredničarka mag. Aleksandra Štih, ki je zbirko tudi jezikovno pregledala in zapisala spremno besedo z naslovom “Ninina radost pisanja”. Somentorica mag. Blanka Erhartič je s pesniškimi namigi obogatila zbirko in zapisala uvodno besedo, poimenovano “Popotnica Violetti Bloom”.  Ilustrirala in grafično oblikovala jo je njena sošolka Sara Prosnik, izdana pa je bila v okviru projekta Objem.

Gimnazija Ormož spodbuja in podpira ustvarjalnost mladih in je v dosedanjem delovanju šole izdala več literarnih zbornikov in literarnih del svojih dijakov:  Helena Srnec, Sanatana (roman v samozaložbi), Prlek priša, Prlek ša (zbornik natečaja v prleščini), Obrazi mladosti (literarni zbornik 8 ustvarjalcev), Naša okenca v Kojčev svet (zbornik literarnih in likovnih prispevkov dijakov), Ana Zemljič: Ona je poet (pesniška zbirka), Sandra Kumer: Rumeno, ki te hočem rumeno! (pesniška zbirka), Nina Marin: Violetta Bloom (pesniška zbirka).

Vabimo vas na literarni večer s pesnico Nino Marin in ilustratorko Saro Prosnik. Z gostjama se bo o njuni ustvarjalnosti in izdani pesniški zbirki pogovarjala Marijana Korotaj. V kulturnem programu bodo sodelovali dijaki Gimnazije Ormož.

(Visited 112 times, 1 visits today)