Rokometna ekipa Gimnazije Ormož se je tudi letos uvrstila na finale državnega rokometnega prvenstva za dijake. Finalno tekmovanje je potekalo v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu, v torek 4. aprila 2017. Udeležbo na finalu so si zraven naše ekipe priborile še ekipe Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Novo mesto, Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesti in Elektro in računalniške šole Velenje.

Kot navijači smo naše fante spremljali dijaki 2. letnika gimnazijskega programa in dijakinje 3. letnika programa predšolske vzgoje. Kljub temu, da se po številu nismo mogli primerjati z navijači Šolskega centra Novo mesto, smo ob dobri igri naših rokometašev nemalokrat preglasili celotno dvorano.

Državni prvaki so postali dijaki SEŠTG Novo mesto, zraven njih pa so stopničke osvojili še dijaki ERŠ Velenje kot podprvaki in bronasta ekipa SZKŠ iz Novega mesta. Naši fantje so se uvrstili na odlično 4. mesto v državi, torej v konkurenci 183 slovenskih srednjih šol. S tem dosežkom smo bili najboljši med vsemi gimnazijskimi programi v Sloveniji. Dosežen rezultat je res odličen, saj ne smemo pozabiti, da je bila naša ekipa okrnjena zaradi poškodb. Zraven tega je na naši šoli nabor igralcev veliko manjši kot iz Šolskega centra Novo mesto ali Velenje, ampak smo dokazali, da imamo veliko talenta.

Igra celotne naše ekipe je bila izvrstna, posebej pa sta se izkazala Tilen Kosi, ki je bil izbran v najboljšo sedmerko, in Martin Hebar, ki je bil s 16 zadetki drugi najboljši strelec finalnega turnirja. Ekipo je vodila profesorica Bojana Moravec, za pomoč pa se zahvaljujemo tudi trenerjema Saši Prapotniku in Urošu Krstiču.

Iskrene čestitke!

Ana Klinc

(Visited 16 times, 1 visits today)