V sredo, 5. maja 2011, smo imeli predstavitev poklicev na nenavaden način. K nam so prišli trije improvizatorji, ki so nam preko igre predstavili poklice iz druge plati. V vsakem prizoru, ki so ga odigrali na komičen način, so bili elementi, ki ponazarjajo oz. predstavljajo poklic. Spretno so povezali obe prvini, saj so nam hkrati predstavljali poklice in nas zabavali. Poskrbeli so, da smeha ni nikdar zmanjkalo.

Potek same predstave je bil deloma odvisen tudi od nas. Na oder so povabili več dijakov, ki so na različne načine lahko pomagali pri izpeljavi točke (sošolca sta dajala glasovno podlago dogajanju, dve sošolki pa sta premikala akterje v skladu z vsebino itd.). Prav tako smo lahko dajali predloge za predstavitev poklicev, ki si jih želimo videti. Dali smo predlog za mesarja, logopeda, zdravnika, profesorja, znanstvenika itd. V enem prizoru smo morali tudi povedati pet stavkov, ki so jih oni vključili v svoj prizor. Nastala je zelo zabavna in hkrati povezana celota, ki nas je navdušila.

Tudi mi bi morali včasih v življenju gledati na realnost z drugačne (smešne, zabavne) plati. Mogoče bi si tako poenostavili probleme in jih tudi lažje reševali.

Renato Sever

(Visited 61 times, 1 visits today)