VARNO NA CESTI


V petek, 5. oktobra 2012, se boste dijaki 1., 2., 3. letnika in dijaki 4. letnika (ki se ne bodo udeležili ekskurzije GEO/ZGO), v Koloseju v Mariboru udeležili dogodka “Varno na cesti”.

 

Ura in kraj odhoda: ob 7.20 z železniške postaje Ormož
Prihod v MB: ob 8.40, nato peš do Koloseja
Ura vrnitve: ob 14.32 (odhod vlaka iz MB ob 13.25)

 

Program:

  • ob 9:00 uri predavanje člana AMD TAM Maribor,
  • ob 9:20 uri predavanje mariborskega reševalca,
  • ob 9:40 uri predavanje člana Društva paraplegikov Maribor,
  • ob 10:00 uri ogled filmske predstave »Prijatelja«,
  • ob 12:00 uri predstavitve v sklopu dogodka, ki zajemajo: predstavitev reševalnega vozila, predstavitev prilagojenega vozila, ki ga uporabljajo invalidi, predstavitev simulatorja motorja in demonstracija alko očal.


Kolosej Maribor organizira dogodek »Varno na cesti« v okviru projekta Teden prometne varnosti, ki ga bodo izpeljali v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, z Avto Moto društvom TAM Maribor, mariborskimi reševalci in Društvom paraplegikov Maribor. Dogodek je namenjen ozaveščanju mladine o pomembnosti varnosti na cesti, saj vsak posameznik nosi svoj del odgovornosti za večjo varnost in lahko prispeva k njeni uresničitvi. Dijaki bodo prisluhnili predavanju člana AMD TAM Maribor, mariborskega reševalca, člana Društva paraplegikov Maribor, si ogledali predstavitev reševalnega vozila, prilagojenega vozila, ki ga uporabljajo invalidi, predstavitev simulatorja motorja in demonstracija alko očal. Sledil bo še ogled filma “Prijatelja”.


Vodja dejavnosti: Renata Bezjak
 

(Visited 33 times, 1 visits today)