Prvi prijavni rok v okviru skupnega razpisa se zaključi 9. junija 2020

Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/21 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode se je začel 12. februarja 2020; ta bi se moral zaključiti 18. marca 2020, a se zaključi z 9. junijem 2020.

Objava prvih podatkov o stanju prijav bo objavljena 16. junija 2020, preizkusi posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti na visokošolskih zavodih pa bodo potekali od 26. junija do 10. julija 2020. Izjema je Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani (študijski program Glasbena umetnost), na kateri so preizkusi že potekali.

Potek prijave
Vsak/-a kandidat/-ka sme oddati eno prijavo za vpis. Po prednostnem vrstnem redu izberite največ tri študijske programe, v katere se želite vpisati in za katere izpolnjujete oziroma boste do rokov izpolnjeval/a pogoje za vpis.
Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat/-ka uvrščen/-a v prvega, za katerega izpolnjuje vse pogoje. Zato svetujemo, da izberete le tiste študijske programe, ki jih želite študirati in za katere boste izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala.

POVEZAVA na portal eVŠ

(Visited 14 times, 1 visits today)