12. in 13. oktobra 2022 smo izpeljali druge podjetniško ustvarjalne delavnice v letošnjem šolskem letu – tokrat za dijake 3. letnika predšolske vzgoje.

Prvi dan smo spoznali osnove podjetništva, z Mrhovinarjevim lovom smo krepili timsko sodelovanje in razvijali poslovne ideje in modele.

V svojih poslovno-proizvodnih prostorih v Pušencih sta nas spet prijazno sprejela mlada podjetnika David Vukovič in Barbara Zadravec, ki sta s svojo inovativno idejo o lebdečem električnem skuterju dosegla svetovni trg.

Drugi dan smo najprej spoznali podjetniško zgodbo naših bivših dijakov Domna Rotarja in Nastje Prapotnik.
Dijaki so spoznali lastnosti dobrega pitcha in pripravili predstavitve svojih poslovnih idej, ki so jih predstavili pred komisijo. Pred predstavitvijo smo izpeljali še okroglo mizo z uspešnimi podjetniki – s Tanjo Verhovnik, z Davorinom Korparjem in Zvonkom Pukšičem. Vsem gostom se iskreno zahvaljujemo za deljenje svojih poslovnih zgodb in bogatih izkušenj.

Za sodelovanje se iskreno se zahvaljujemo mentorju Juretu Verhovniku, ki nam že četrto leto zapored razkriva skrivnosti sveta podjetništva.Aktivnosti financira javna agencija SPIRIT ob pomoči Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

(Visited 234 times, 1 visits today)