Britansko veleposlaništvo v Ljubljani v sodelovanju z British Councilom, Zavodom MEPI – Mednarodno priznanje za mlade in WWF Adria razpisuje natečaj za kratki film Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb.

Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z RTV Slovenija.

Natečaj so s partnerji uradno zagnali 10. junija 2021 v sklopu obeležitve že tradicionalnega »Dneva slovensko-britanskega prijateljstva« (»Slovenia-UK Friendship Day«). Mladi, stari od 13 do 20 let, lahko na natečaju sodelujejo s pripravo filma, ki bo prikazal njihove zgodbe o škodljivih posledicah podnebnih sprememb na naravo, ki jih obdaja.  Z natečajem želimo mlade usmeriti k raziskovanju in razmišljanju ter snemanju in dokumentiranju pojavov, ki so jih spodbudile podnebne spremembe in se jasno kažejo na živalih, rastlinah ali ekosistemih v njihovem lokalnem okolju.

Prav tako želimo mlade spodbuditi, da tudi oni postanejo aktivni soudeleženci aktivnosti v sklopu priprav na Podnebno konferenco Združenih narodov COP26, ki jo Združeno kraljestvo gosti od 1. do 12. novembra 2021 v Glasgowu.

Prijave na natečaj sprejemamo preko spletne prijavnice na spletni strani www.keepitcool.si, kjer najdete tudi razpisno dokumentacijo, opis pričakovanj o prijavljenih izdelkih in ostale pomembne informacije. Rok za končno oddajo filmskih zgodb je 10. oktober ob 23:59.

Med trajanjem natečaja za vse udeležence pripravljamo najmanj dva spletna dogodka oziroma delavnici, ki bosta pedagogom in mladim pomoč pri pripravi vsebin, prijavi, razmišljanju o podnebnih spremembah in snemanju kratkih filmov.

Prvi spletni seminar bo potekal 21. junija ob 15.00. Na njem bodo podrobneje obrazloženi vsebina in razpisni pogoji natečaja ter tema podnebnih sprememb, ki jo bodo predstavili predstavniki WWF Adria. Vse zainteresirane za udeležbo na natečaju vabimo k prijavi na spletni seminar preko obrazca na naslednji povezavi: https://forms.gle/v1MvBxUx58hvJHnu8. Prijave zbiramo do nedelje, 20. junija, oz. do zapolnitve vseh prostih mest.

Za vsa dodatna vprašanja in informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu: info@keepitcool.si

(Visited 46 times, 1 visits today)