HRBTNE PESMI

   Na Gimnaziji Ormož smo izvedeli za natečaj o Hrbtni poeziji, ki ga je razpisal oddelek za slovenistiko Fakultete za humanistične študije Koper Univerze na Primorskem. Uspešna tudi naša dijakinja Lea Rajh!

Pri tem natečaju so iskali najboljšo izvirno hrbtno pesem in na facebook strani Hrbtna poezija so bila napisana navodila za pesnjenje.

   Dijaki 2. letnika smo se s tem natečajem seznanili pri pouku slovenščine, kjer nam je prof. Aleksandra Štih naročila, naj za domačo nalogo vsak napiše svojo hrbtno pesem, kdor hoče pa naj s svojo pesmijo sodeluje na natečaju. Potrebno je bilo napisati pesem, ki je sestavljena iz naslovov knjig, napisanih na hrbtni strani knjig, položenih ena na drugo. Na natečaju so bile objavljene 103 pesmi, od teh treh pa so izbrali 12 najboljših pesmi. Ena izmed teh pesmi je bila tudi pesem Lee Rajh, dijakinje 2. a letnika gimnazije Ormož z naslovom Poezije. Lea je fotografirala hrbtne strani knjig, ki jih je vključila v pesem, nato fotografijo skupaj z zapisano pesmijo naložila na splet, poslala na elektronski naslov natečaja in se tako uvrstila med najboljše. Njena pesem je bila tako objavljena na Fakulteti za humanistične študije Koper Univerze na Primorskem. Iskrene čestitke, Lea!

Pesem si lahko preberete v: Hrbtna pesem – Lea.pdf.

Jurček Novak, 2. a

(Visited 136 times, 1 visits today)