ZAKLJUČEK COMENIUS PROJEKTA T.A.S.T.E

Od 2. do 6. maja 2011 smo na zadnjem projektnem sestanku gostili dijake in njihove mentorje, ki so vključeni v Comenius projekt z naslovom T.A.S.T.E. V dveletnem projektu so dijaki spoznavali svoj domači kraj s pomočjo petih čutov, te izkušnje pa so strnili v zaključeno celoto. V torek, 3. maja, ob 9. uri smo dijake in njihove mentorje vsi skupaj pozdravili v šolski telovadnici. Program je v prilogi.

  

Odkrivanje prleških lepot

V času od 1. do 5. maja smo v Ormožu gostili naše prijatelje iz Italije, Francije, Nemčije, Poljske in Češke. V tem času je potekalo še zadnje srečanje v okviru projekta Comenius “T. A. S. T. E.”.

Raziskovali smo in odgovarjali na vprašanje, kaj lahko v Ormožu ponudimo našim vrstnikom v okviru petih čutil: vonja, vida, tipa, sluha in okusa. V začetku našega druženja nam je dobrodošlico zaželela ravnateljica Gimnazije Ormož. Sledilo je spoznavanje preko skupnega dela in ogled Ormoža. Kot piko na i smo se prvi dan podali tudi na Svetinje, kjer smo pokušali pristno ormoško vino. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da jim je bilo več kot všeč.

comeius.jpg

Drugi dan smo nadaljevali z delom na projektu in izdelovanjem zloženk. Dan smo zaključili z ogledom najstarejšega slovenskega mesta Ptuj.

Zadnji dan smo začeli s pokušino olja in ogledom oljarne v Središču ob Dravi ter ga primerno zaključili s skupnim druženjem.

comeius.jpg

Sledila je še poslovilna zabava. Ob vsem tem smo dobro združili s koristnim in se ob vsem delu tudi neizmerno zabavali.

comeius.jpg

 

Spletli smo veliko novih prijateljstev, za katere verjameva, da se bodo ohranila. Vsak trenutek, ki smo ga preživeli skupaj, se nam je vtisnil v spomin in le stežka smo se poslovili, saj je bilo to naše zadnje uradno srečanje. Skupno druženje je bilo niz čudovitih in posebnih dogodkov, stvari in občutenj, ki smo jih doživeli skupaj. Našim prijateljem je bila Slovenija zelo pri srcu. Pa ne samo Slovenija. Všeč jim je bilo malo mesto Ormož, njeni prebivalci, naša mala, a prikupna gimnazija in nenazadnje vsi mi, zato ni čudno, da že delamo načrte za ponovno snidenje. Kajti vsi smo mnenja, da se moramo kmalu spet videti.

Takšna srečanja so nekaj posebnega in vsi, ki smo bili vključeni v tem projektu, smo bogati za izkušnjo ali dve več, ki jih zagotovo ne moremo dobiti nikjer drugje.

Nina H. in Sara M.

(Visited 39 times, 1 visits today)