Dijaki Gimnazije Ormož uspešni na bralnem maratonu v nemščini Pfiffikus 2010

Kot že nekaj let zapored, je tudi letos na srednjih šolah potekal bralni maraton v nemščini. Gre za tekmovanje prek interneta, na katerem dijaki izkazujejo poznavanje prebranih knjig. Sodelujejo lahko dijaki vseh letnikov, ne glede na to, kako dolgo se že učijo nemščino. Organizirajo se v skupine po tri, preberejo literaturo v nemščini – in potem gre zares!

Pri tekmovanju, ki se imenuje Bralni maraton Pfiffikus, je pomembnih več faktorjev – poznavanje vsebine prebranih knjig, pravopisna pravilnost zapisa in hitrost zapisa na računalniku.

V Gimnaziji Ormož pri Bralnem maratonu sodelujemo že vrsto let. Tudi letos se je pod mentorstvom profesorice Renate Bezjak nekaj dijakov odločilo za sodelovanje. In ne samo za sodelovanje, dosegli so tudi odlične rezultate!

Skupno je v Sloveniji sodelovalo 147 skupin iz različnih srednjih šol. Skupina, ki se je poimenovala »Die Besten«, se je med vsemi uvrstila na odlično 4. mesto. Ekipo so sestavljali dijaki 3. letnika Katja Munda, David Voršič in Vita Štefančič.

pfifikus.JPG

Na 30. mesto se je uvrstila ekipa »Prleki« – Polona Filipič, Jaka Kolarič in Jasna Orešnik iz 2. letnika.

Na 100. mestu se je znašla ekipa »Lešjaki« v sestavi Teo Vrabl, Klemen Kegl, Matej Zidarič iz 2. letnika  in na 123. mestu ekipa »Ananasi«, ki so jo sestavljali Tomi Jevšovar, Tilen Vnučec in Aleš Lesjak iz 2. letnika.

Tekmovalcem za uspeh iskreno čestitamo in jim želimo še veliko užitkov pri branju!

(Visited 50 times, 1 visits today)